Explorer Belt 2021 johtajiston haku

Explorer Belt 2021 johtajistoon haetaan viittä henkilöä toteuttamaan projektia yhdessä matkanjohtajien kanssa. EB tarjoaa osallistujille unohtumattoman seikkailun, itsensä ylittämistä sekä mystistä yllätyksellisyyttä. 

Matkan kuvaus

Explorer Belt on Suomen Partiolaisten partiomatka, joka järjestetään seuraavan kerran kesällä 2021. Matkalle osallistuu noin 40 henkilöä ja hakea voi joko parin kanssa tai yksin.  EB on suunnattu 18-26-vuotiaille partiolaisille. Matka jakaantuu kahteen osaan: vaellukseen ja kiertoajeluun. Vaelluksen aikana vaeltajat kävelevät pareittain 200 km kymmenen päivän aikana ja tutustuvat maan kulttuuriin ja paikallisiin asukkaisiin tavallisesta turistimatkasta poikkeavalla tavalla matkustaen ilman elektroniikkaa, omaa rahaa tai ruokaa turvautuen paikallisten asukkaiden tarjoamaan apuun. Vaelluksen jälkeen kierrämme maata kiertoajelulla noin kahden viikon ajan tutustuen kohdemaahan, sen kulttuuriin sekä paikallisiin partiolaisiin.

Pestin kuvaus

EB:n staabi eli matkan johtajisto valmistelee vuoden 2021 kesä-heinäkuussa tapahtuvan matkan. Kokemusta edellisiltä Explorer Belt -matkoilta johtajana tai vaeltajana ei vaadita. Matkan valmisteluun liittyviä osa-alueita ovat:

 • Ohjelma: kiertoajelu, tuomarointiaika, iltaohjelmat ja bussiohjelmat
 • Majoitukset: Majoitusten suunnittelu ja kontaktointi
 • Talous: Budjetointi, talouden seuranta ja avustukset
 • Viestintä ja markkinointi: Ulkoinen viestintä ja EB:n markkinointi ennen matkaa, matkan aikana ja matkan jälkeen
 • Logistiikka: Ajoreitin suunnittelu ja vastuu matkaryhmän yhteisistä tarvikkeista
 • Ruoka: Ruuanlaiton organisointi, ohjeet ja keittiötarvikkeet
 • EA: Ensiapu matkan aikana, EA-tarvikkeet ja turvallisuussuunnittelu

Osa-alueet ovat huomattavan eri kokoisia ja matkan johtajisto tulee jakamaan vastuut niistä yhdessä parhaaksi katsomallan tavalla. Siinä missä esimerkiksi ohjelma soveltuu hyvin kahdelle henkilölle yhdessä, voi sama henkilö vastata vaikkapa ruuasta sekä viestinnästä ja markkinoinnista. Johtajisto valitsee myös matkan kohdemaan.

Johtajisto kokoontuu matkan valmistelun aikana viikonloppuisin noin 7 kertaa sekä työskentelee tapaamisten välillä itsenäisesti projektin eteen edistäen sekä matkaa kokonaisuutena että omaa osa-aluettaan. Johtajisto osallistuu valmistelevan työn lisäksi vaeltajille järjestettävään ennakkotapaamisviikonloppuun, kuukauden mittaiseen matkaan sekä jälkitapaamiseen. Staabi maksaa matkasta saman verran kuin osallistujatkin eli noin 1000-1600 euroa. Pestin kesto on vuoden 2021 loppuun saakka.

Valinnassa korostuvat ennen kaikkea monipuolisen, tehtäviinsä motivoituneen ja  toimintakykyisen matkanjohtajiston kokoaminen. Hakijoilta odotetaan kiinnostusta matkan valmistelua kohtaan, aikaa pestin hoitamiseen sekä kykyä ryhmätyöskentelyyn ja itsenäiseen työhön. 

Projekti ei kuitenkaan ole pelkkää puurtamista vaikka haastavia paikkoja ja vaikeita päätöksiä on varmasti luvassa. EB-staabin jäsenenä voitkin odottaa, että:

 • pääset kokemaan 1,5-vuotta EB-henkeä, yhdessä tekemistä ja pilkettä silmäkulmassa
 • staabia johdetaan hyvin ja että jokainen staabissa saa tukea pestiinsä
 • pääset kokemaan onnistumisia, saat kiitosta ja pääset vaikuttamaan projektin isoihin linjoihin
 • saat uusia kavereita ja unohtumattomia kokemuksia
 • pääset oppimaan uutta
 • pääset vaikuttamaan miten ja milloin projektia tehdään
 • pääset mahdollistamaan vuoden 2021 siisteimmän partiomatkan ja unohtumia kokemuksia ja yllätyksiä bussilliselle EB-vaeltajia

Hakeminen

Ohjeet hakemiseen löydät täältä.

 

Mikäli hakuun tai johtajisto-pestiin liittyen heräsi kysymyksiä, olethan rohkeasti yhteydessä!

Matti “Masa” Sippola, 050 4311425 matti.sippola@partio.fi

Oskari Lumikari, 050 3457882 oskari_lumikari@hotmail.com